https://majdinustvarjalninemir.wordpress.com/k

petek, 30. december 2016

Prva svečka, novi blog in tortica v kozarčku

Moj blog je upihnil prvo svečko. Skozi prvo leto ustvarjanja sem se sprehajala po mnogih blogih in ugotovila, da želim blog, ki bo... drugačen od prvotnega in lažje obvladljiv...

In tako sama sebi za prvi rojstni dan poklanjam.... novo obliko bloga.


Vsem vam  pa recept za tortico v kozarčku, v katerem  sem upihnila svojo prvo svečko...





Tortica v kozarčku spada v kategorijo sladic, ki jo z ustrezno predpripravo narediš en, dva tri  - npr. v primeru, ko dobiš nepričakovan obisk. Kot osnovo potrebujete predhodno pečeno testo (ostanki tort ali piškotov). V mojem primeru so to ostanki Sahar torte, ki jo ob vsaki ponovni peki  spečem z za polovico  dodanimi sestavinami. Tako dobim torto in še dodatno pečeno testo, ki ostane v pločevinasti škatli do 3 tedne. Če testa nimam, zdrobim piškote, ki so trenutno  doma na zalogi :-)


Današnja rojstnodnevna tortica je sestavljena iz treh delov: Sahar torte, maskarpone kreme in malininega preliva. 



Sahar torta je bila in je še vedno  ena izmed največkrat pečenih tortic v našem domu. Z njo smo namreč našli naj recept za torto po izboru medvedje družine. Vsebuje zelo malo moke in mandlje... Da pa se izognem zapisovanju recepta lepim povezavo do bloga naše medvedke slaščičarke, kjer je opisana priprava in peka te njami tortice. 

Testo zdrobim in dodam v kozarček. Druga plast je sestavljena iz Mascarpone sirčka, grškega jogurta (če ga nimam doma, nalijem navadni jogurt v cedilo s kuhinjsko krpo in počakam nekaj časa, da se tekočina (sirotka) odcedi. Gosti ostanek ima strukturo grškega jogurta, sirotka pa je osvežilen napitek). Dodam vanilin sladkor po okusu in sveže stisnjen limonin sok. Dobro premešam in prekrijem testo v kozarčku. 

Tretja plast je sestavljena iz malin in malinove marmelade. V primeru, da te nimate na zalogi, lahko uporabite poljubno marmelado iz drugih gozdnih sadežev ali pa maline pokuhate, dodate želatino, malo sladkorja in limonin sok... Prekrijete spodnji dve plasti in shranite v hladilniku do uporabe. Količina posameznih sestavin - po želji, kar pomeni - poskusi, prvič, drugič, tretjič in se prepusti...
Pa dober tek!

Pred mano je še veliko dela in spoznavanja z mojim novim prijateljem -http://majdinustvarjalninemir.blogspot.si/.


Upam, da me obiščeš tudi tu, vesela bom vsakega tvojega obiska in komentarja. 

Tortico lepim v galerijo Najlepšega para, saj sem uporabila Tinino rokavičko :-)